***       Водещите вечерни новини       на 17 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 17 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! ЕК иска корупцията да се наказва еднакво навсякъде в ЕС. България е силно засегната от инфо-войните на Кремъл


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 януари    

 

„ Новото законодателство ще даде ясно определение за корупция и ще вкара идентични санкции на всички места в Европейски Съюз за това закононарушение. Ще бъдем допустимо най-твърди, ще дадем на полицията и на съда нужните им средства, с цел да заличат корупцията “.

Тя уточни, че вторият законопроект ще бъде за изсветляване на прикритото задгранично въздействие, съмнителното външно финансиране и за задграничните организации, които неявно въздействат на публичното мнение и подкопават демокрацията.

***

„ За три минути дезинформаторите основават 20 безусловно анонимни уеб страницата, пълнят ги с автоматизирано подправено наличие и да стартират разпространяването му в обществените мрежи “.

Обръщение направи и украинската българка от Болград Тетяна Станиева, съгласно която най-голямата дезинформация в България идва от Народното събрание и по-конкретно от водача на „ Възраждане ” Костадин Костадинов. 

„ 800 украински българи написахме писмо до Народното събрание и президентството, с цел да помолим за поддръжка и да се знае, че Украйна не репресира украинските българи. Никой няма право да приказва от наше име ”, акцентира Станиева.

Кремъл финансира редица анонимни уеб сайтове за подправени вести, чието наличие се споделя стотици пъти във Фейсбук, съобщи някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов по време на кръглата маса “Влияние на дезинформация в изискванията на геополитически рецесии ”, проведена от “Демократична България ” и модерирана от народния представител Елисавета Белобрадова.

***

„ Ще има и наказателни процедури против България. България заплаща със здравето, със здравни разноски. Европа върви към наложително затваряне на въглищните централи. Въпросът е по кое време “.

Неговото мнение е, че предоговаряне на Плана за възобновяване с Европейската комисия в частта „ Енергетика “, е невероятно.

***

„ Нас ни слагат в най-лесната позиция. Върховният ни орган е забранил да взимаме решение. До този миг нямаме покана от Българска социалистическа партия “.

***

***

Пореден ден, поредна порция #Борисовки. Това се споделя в позиция на " Продължаваме промяната ", изпратена до медиите.

***

***

Приятелите на Москва

***

Журналистът бе санкциониран със сумата от 30 000 съветски (около 400 евро), тъй като в изявление пред опозиционната телевизия „ Дождь “ е споделил: „ Не можеш да изпратиш жена на фронта “.

Магистратите постановиха, че вместо думата „ фронт “ Ефремов е трябвало да използва „ линия на контакт “ (както Русия назовава фронтовата линия в Украйна).

„ Москва твърди, че не води война в Украйна, а специфична военна интервенция “, напомни медията. 

***

Посредникът от името на Африканския съюз в договарянията във войната сред Етиопия и силите на Тиграй съобщи, че " към 600 хиляди " души са починали в спора, почнал доскоро над две години, написа " Дневник ".

Това е оценката, споделена от някогашния президент на Нигерия Олосегун Обасанджо - в този момент интензивно участващ в разговора - в изявление за " Файненшъл таймс ". Даването на точна оценка на убитите е извънредно мъчно два месеца откакто бе реализирано съглашение за преустановяване на огъня сред централното държавно управление в Адис Абеба и Народноосвободителния фронт на Тиграй, почнал през есента на 2020 година след обвинявания от държавното управление на Абий Ахмед Али, че бойците са нападнали обекти на армията.

Борбата на тиграйците за опазване на въздействието от годините на властническа власт в края на предишния и началото на този век се сблъска с опита на Адис Абеба да централизира страната. В жестокости в прерасналия в революция спор са упреквани и двете страни.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР